STELLA (merrie van 5 jaar)

 • Leeft continu op pijnstillers
 • Huidproblemen (schimmels, bacteriën, …)
 • Opgezwollen maag en darmen, maagzweren, geen eetlust, vochtophopingen, …
 • Zwak immuunsysteem
 • Onstabiele ruggengraat
 • Gezwollen keel
 • Hormonaal uit balans
 • Geen energie om te bewegen – vlug buiten adem
 • Blessure bekken, vergroeiingen sinds veulen
  Advies dierenarts en osteopaat: laten inslapen (!!)

 • Stella is mijn mooie merrie van 5 jaar. Ondanks haar jonge leeftijd en de zo natuurlijk mogelijke voeding en huishouding die we ze geven, heeft zij tijdens de drie jaar dat ik haar heb al heel wat gezondheidsproblemen gekend. Onder andere maagzweren en heel wat huidproblemen (schimmels, bacteriën, schuurproblemen ook in de winter) werden telkens symptomatisch door dierenartsen behandeld zonder goede resultaten. Toen ik voor de zomer wilde beginnen met de eerste dressuuroefeningen bleek al snel dat dit ook helemaal niet goed ging.

  Een fysiotherapeute voor paarden raadde me aan haar te laten controleren in het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat ze zware problemen heeft die voornamelijk vertrokken vanuit haar bekken. Een blessure aan haar bekken die ze waarschijnlijk reeds als veulen heeft opgelopen met vergroeiing en verkalking als gevolg, zorgt ervoor dat ze haar achterhand niet kan gebruiken en dat haar zenuwstelsel gekneld zit. Ook haar andere lichaamsfuncties (vochtregulering, vertering, immuunsysteem) bleken niet meer goed te werken. Door compensaties heeft het probleem haar gehele ruggengraat aangetast tot aan haar atlas. De arts en de osteopaat zeiden me dat ze heel veel pijn heeft en dat ik erover moest nadenken haar te laten inslapen. Ze is echter nog maar 5 jaar en mijn grote schat dus ik besloot haar enkel te laten inslapen als ik zeker wist dat er geen enkele manier is om haar van haar pijn af te helpen ook al heeft ze een structureel probleem aan haar bekken dat in de ‘normale’ geneeskunde onoplosbaar is.
  Zo kwam ik bij Pieter terecht. Hij is nu drie keer bij Stella geweest en het resultaat is al duidelijk zichtbaar. Na de eerste sessie merkten we al op dat ze totaal géén pijnstillers meer nodig had zoals ze die al een week kreeg sinds de resultaten in het ziekenhuis bekend waren.
  Ze was vrolijk en ze liep al regelmatig mee met de andere paarden op de wei. Opvallend was ook dat haar mest veranderde; het leek nu terug op gezonde paardenmest. Na de tweede sessie zagen we haar al meer dan twintig minuten spelen zonder buiten adem te zijn. Ze steigerde ook wat ze al meer dan een jaar(!!) niet meer gedaan had en ik was heel blij te zien dat ze hengstig stond!! Haar speelkameraad trouwens ook ☺. Haar schuurprobleem is ook al verbeterd. Ze heeft nu terug punkhaar op de delen die ze kaal geschuurd had!

  Nu zijn er drie sessies voorbij en Stella gedraagt zich vrolijk en actief. Ik ben nog niet opnieuw met haar aan het rijden en ik weet ook niet of dat ooit zal kunnen, maar we staan toch al heel ver als ze zonder pijn verder kan. Volgende maand krijgt ze nog een sessie en de bedoeling is om nadien te laten nagaan hoe de healing haar kwetsure heeft beïnvloed. Ik houd jullie op de hoogte!


  — Eline & Jan en de dieren Stella, Rux, Widu, Matz, Bravo en Zayna


  Toen Pieter contact opnam met ons rond augustus 2010 waren we ten einde raad…

  Pebbles, onze mooie cremello merrie en tevens ons eerste zelf gefokt paard, had in mei 2006 tegen een betonijzeren paaltje gelopen, dat op zijn beurt uit de grond vloog en door stom toeval ondersteboven terug recht kwam en Pebbles er in galop erop neer kwam, zodat het in haar borstkas stak… Op het eerste gezicht bleek de daaropvolgende behandeling een succes (drainage en een 4 weken antibiotica), maar na een half jaar merkte we dat er toch nog meer aan de hand was, maar de dierenartsen konden er toen geen verklaring voor geven. Een jaar later verschenen er dikke builen met etter op haar zij en werd ze weer geopereerd, omdat we dachten dat er nog vuilpartikels of botfragmenten aanwezig waren die de fistel veroorzaakten. Deze operatie bleek al snel meer kwaad gedaan te hebben dan goed en we gingen op zoek in de 'alternatieve' geneeskunde.

  Pebbles bleek uiteindelijk veel last te hebben van de fistels en had duidelijk veel pijn en een ondermijnd immuunsysteem.

  Haar borstbeen bleek uit x-rays ontstoken en zelfs een aantal ribben bleken aangetast. De gewone medische wereld heeft hier geen ervaringen mee bij paarden en kon geen oplossing bieden.

  We hebben zowel het toedienen van een Friese remedie tegen fistels, Chinese kruidenmengelingen uit de US (speciaal voor haar klaargemaakt), een nieuwe techniek van toedienen van stamcellen uit eigen bloedplasma gewonnen (olv een hartchirurg en dierenarts), verschillende voedingssupplementen en ten slotte dan toch nog een half jaar een wekelijkse baxter met antibiotica. Dit laatste bracht een beetje verlichting, maar de fistelgangen bleven actief en Pebbles had pijn, spieratrofie en een vettig haarkleed. Op de foto zie je op haar rechter zijde en op haar borstkas de fisteluitgangen.

  In oktober 2010 kregen we onverwachts een mailtje van Pieter, hij had toevallig Pebbles haar verhaal gelezen op onze website en vertelde ons te kunnen helpen. Met de winter voor de deur en de wetenschap dat Pebbles in de winter gewoonlijk een terugval krijgt, hebben we als laatste reddingsmiddel Pieter zijn aanbod aangenomen, want eigenlijk hadden we het gehad met alle behandelingsmethodes voor Pebbles, omdat niets scheen te helpen en Pebbles zelf laten te beslissen wanneer het genoeg geweest was…

  Na een aantal behandelingen van Pieter en een maand na de laatste behandeling werd ze stilletjes aan beter en sinds februari 2011 zijn de fistels opgedroogd, kan ze terug gaan liggen om te rusten (heeft ze heel lang niet meer gedaan ) en voelt Pebbles zich weer beter. Ook is ze deze zomer terug twee maal hengstig geworden.

  Nic is ook geleidelijk aan terug met haar aan de slag gegaan. Je kan je niet voorstellen hoe blij hij was toen hij na al die lange jaren weer voor de eerste keer met haar gereden heeft.


  — Kristien


  Aluna World

  Contact
  Pieter Van Melckebeke
  (0472) 95 67 44
  info@alunaworld.be


  Praktijk gevestigd te:
  Gansbeekstraat 13
  9680 Maarkedal